Angajații Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au intrat luna aceasta într-un amplu program de instruire. Scopul acestuia este acela de a-i pregăti pe polițiști pentru orice tip de intervenție. Programul de instruire este implementat de către specialiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul IPJ și sunt structurate pe mai multe module. Două dintre cele mai importante sunt cele legate de autoapărare și de trageri cu armamentul din dotare.

Programul de instruire se realizează pe module de 5 zile fiecare. La fiecare ședință de pregătire participă între 14 și 16 polițiști iar până la momentul de față au avut loc 9 stagii în urma cărora au fost instruiți peste 130 de polițiști.

”Pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare se desfășoară în Poligonul de tragere deținut de către I.P.J. Sibiu în Gușterița și este realizată pe două paliere, prin pregătire practică (exerciții manipulare armament, prezentare și explicare a regulilor de siguranță, a condițiilor legale în care se poate efectua uzul de armă) și prin şedinţe de tragere cu armamentul în poligon.”, anunță IPJ Sibiu.

Primul modul de pregătire vizează întelegerea și respectarea regulilor de siguranță, cunoașterea armamentului și a elementelor tehnice ale tragerii.

Modului cu numărul doi se axează pe dezvoltarea depriderilor privind manipularea armamentului, în condiții de siguranță, exerciții de tragere din diferite poziții și rezolvarea incidentelor de tragere.

Cel de-al treilea modul este axat pe organizarea și desfășurarea de ședințe de tragere dinamice, in conditii de efort și stres psihic, de luminozitate scăzută.

Ședințele de tragere se fac lunar, cu muniție reală, cu armament de diferite calibre.

practicant : Pilea Elena-Ionela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *