Vântul face ravagii în toată tara! Începând de duminică si până luni seara aproape întreaga țară este sun cod galben ori portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite.


Meteorologii au emis doua atenționări în acest sens. Prima dintre ele a întrat în vigoare în această dimineață. Vizează mai bine de jumătate din țară și rămâne valabilă până mâine dimineață.
În acest interval vantul va sufla cu putere iar la altitudini de peste 1500 de metri va ploua și va ninge viscolit.
Cel de-al doilea avertisment al meteorologilor intră în vigoare luni la ora 08.00 și rămâne activ până la ora 22.00.
” Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.”, anunță specialiștii ANM.

În același interval, în zona montană înaltă vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpada.

” În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.”, mai spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *