Școala Gimnazială nr.21 din Sibiu a anunțat părinții elevilor printr-un email ca nu le poate asigura curățenia din cauza lipsei de personal.

Managementul școlii a anunțat membrii comitetului de părinți prin acest email ca ”propunem trecerea cursurilor Școlii gimnaziale nr. 21 Sibiu din scenariul 1 în scenariu 2, deoarece nu putem asigura respectarea măsurilor igienico-sanitare standard în unitatea de învățământ”.

În cadrul Școlii nr. 21 funcționează și o grădiniță, iar pentru clădirile acestora organigrama prevede patru posturi de îngrijitori cu o normă întreagă și un post cu o jumătate de normă, mai sunt înștiințați părinții. Un post cu normă întreagă este alocat grădiniței, restul personalului fiind utilizat pentru curățenia spațiilor școlii. ”Urmare a demisiei a două îngrijitoare de la Școala gimnazială, survenite în perioade succesive, și intrării în concediu medical a unei îngrijitoare care funcționează cu o jumătate de normă, dispunem în prezent de o singură îngrijitoare pentru a asigura curățenia în întreaga clădire a școlii, plus sala de sport. În condițiile în care funcționăm și în două schimburi, asigurarea curățeniei și a igienei spațiilor între cele două schimburi și final de program este aproape imposibilă pentru o singură îngrijitoare”, motivează conducerea instituției de învățământ în fața părinților.

Majoritatea școlilor din România se luptă să îți țină elevii la cursuri deoarece s-a demonstrat că învățământul on-line nu este la fel de eficient ca cel clasic, în cazul de față , oare managementul nu gasește soluții să mențină instituția de învățământ deschisă în sistem normal ?

Sursa foto: FB/scoala gimnaziala nr 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *