Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au trimis detali despre dosarul în care este implicat Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț Sibiu.

Acțiunea coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunal este în desfășurare în județul Sibiu, cu sprijinul polițiștilor, precum și al colegilor acestora din Vâlcea și Alba.

Cumpărare de influență, delapidare în formă continuă și spălare de bani în formă continuă sunt printre infracțiunile pentru care procurorii au deschis dosarul în discuție și pentru care pun acum întrebări.

Întrebările puse de procurori, conform informațiilor Turnul Sfatului, au legătură și cu programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, pe care Consiliul Județean, Primăria Sibiu și cea din Mediaș, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Universitatea ”Lucian Blaga” l-au derulat prin intermediul Camerei de comerț, condusă de Eugen Iordănescu.

Într-un comunicat de presă, semnat de prim procurorul Ion Veștemean, se arată că acesta, numit ”suspect (cu funcţie de conducere în Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu)”, ar fi cheltuit 830 de mii de lei din fondurile instituției pentru unele servicii care nu au fost prestate, ”existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului sau în beneficiul societății comerciale controlată de familia suspectului”, după cum se arată în comunicat.

Totodată, Iordănescu este cercetat acum și pentru complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de influență, și respectiv dare de mitădin poziția sa de coordonator al comisiilor de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societății Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, și respectiv a membrilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 – 2025.

Din această poziție, el ar fi încercat să falsifice concursul pentru funcția de director comercial al Aeroportului Sibiu.

”Suspectul, cunoscând faptul că o persoană urmează a candida pentru postul de director comercial în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu R.A. și implicit urmând a susține un interviu în fața comisiei de selecție al cărui unic decident era suspectul, l-a contactat telefonic pe soțul, polițist cu funcție de conducere în I.P.J. Sibiu, pentru a stabili o întâlnire cu acesta, în cadrul căreia ar putea discuta atât situația agentului de poliție C.S.R. cât și cea a soției polițistului, potențială candidată la funcția de director comercial al Aeroportului Internațional Sibiu R.A.”, se arată în documentul transmis de procurori.

În cadrul discuției, ”după solicitarea legată de transferul polițistului, și-a oferit „serviciul” său în folosul candidatei, spunând că trebuie să aibă o întâlnire cu aceasta, unde urmează a discuta cu privire la cerințele concursului de ocupare a postului de director comercial în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în care a afirmat cătrebuie să o pregătească și să o pună în temă cu obiectivele și metodele manageriale de atingere ale acestoraîntrucât au fost cazuri când au „picat” candidați”, se mai arată în comunicat.

Sursa: TurnulSfatului .ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *