Astăzi 4 octombrie este ziua prietenului tău necuvântător și a animalelor din întreaga lume.

În România, trăiesc peste 10 milioane de prieteni necuvântători ai omului. Astăzi, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor alături de toţi românii care le îndrăgesc şi ocrotesc.

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an, pe 4 octombrie. Este o zi importantă ce are ca scop promovarea drepturilor animalelor și susținerea bunăstării lor. Descoperă mai jos colecția noastră de resurse perfecte pentru a fi folosite de Ziua Mondială a Animalelor și încurajează-i pe copii să învețe despre cât este de important ca fiecare dintre noi să contribuie la crearea unei lumi mai bune pentru toate animalele.

Alegerea zilei de 4 octombrie pentru a sărbători Ziua Mondială a Animalelor nu este una întâmplătoare. Aceasta este ziua în care are loc postul Sfântului Francis din Assisi. El este considerat sfântul protector al ecologiei și al animalelor și se spune că era capabil să comunice cu necuvântătoarele și să îmblânzească lupii.

Ideea pentru înființarea acestei zile i-a aparținut lui Heinrich Zimmermann, scriitor și publicist german, apărător înfocat al drepturilor tuturor animalelor. Acesta s-a născut în Varșovia, Polonia, dar s-a mutat în Berlin, Germania. El era editorul revistei „Om și câine”, pe care o folosea ca pe un mod de a promova bunăstarea animalelor. De altfel, era și locul în care acesta condamna cruzimea împotriva viețuitoarelor.

Sursa: https://www.twinkl.ro/event/ziua-mondiala-a-animalelor-2023

Sursa foto: Shutterstock.com

Recomandam site-ul TWINKL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *