Dupa ce s-a anuntat suspendarea temporara a restrictiilor de trafic pe DN7 , Valea Oltului, in perioada sarbatorilor Pascale, s-a revenit asupra acestei decizii astazi.

Astfel, membrii comisiei, din care fac parte polițiști rutieri și ingineri specialiști din cadrul DRDP Brașov, SDN Sibiu și societatea executantă a lucrărilor de reparații, s-au deplasat pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 246+700 – 246+900, aflat în execuție.
În urma verificărilor din teren a condițiilor de circulație simultană pe ambele direcții de mers, în zona restricționată de trafic alternativ pe singura bandă, membrii comisiei au constatat următoarele:
– Datorită geometriei drumului – curbă la dreapta, profilul drumului transversal este mixt, încadrat pe partea dreaptă de stâncă (perete vertical), iar pe partea dreaptă este un rambleu de 10 m în apropierea râului Olt.
– Lățimea gabaritului este de 6,40 m, fapt ce nu permite în condiții de siguranță traficul greu și foarte greu, autovehiculele neavând spațiul necesar de a trece efectiv unele pe lângă altele în secțiunea transversală.

Reprezentanții I.P.J. Sibiu au atras atenția asupra necesității suplimentării cu piloți de dirijare pe perioada 14 aprilie – 17 aprilie și instruirea acestora pentru a evalua în permanență valorile de trafic înregistrate în ambele sensuri în vederea corelării timpilor de dirijare. Pe timpul nopții, traficul va fi semaforizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *