În cursul zilei de ieri, 12.01.2022, a apărut o știre legată de Primăria Comunei Târnava prin care sunt acuzați de faptul că au folosit tractorul din dotare pentru a transporta deșeuri pe domeniul public.

Două publicații din județul Sibiu au sugerat in articole scrise ieri, 12.01.2022, că angajații ai Primăriei Târnava au folosit utilajele primăriei pentru a depozita gunoaie pe domeniul public. Cei din administrația primăriei au cerut un drept la replică conform e eticii profesionale , dar nici până acum primarul nu a fost contactat.

Care este adevărul din spatele acestor lucrări ale Primăriei Târnava îl prezentăm mai jos în comunicatul acestora:

”În cursul zilei de ieri, 12.01.2022, a apărut o știre legată de Primăria Comunei Târnava prin care suntem acuzați de faptul că folosim tractorul din dotare pentru a transporta deșeuri pe domeniul public.

Profesional, etic și moral era ca această informație să fie verificată mai întâi și solicitat un punct de vedere Primăriei cu privire la această știre.

Precizăm faptul că nici în cursul zilei de ieri și nici până în momentul de față primarul comunei Târnava nu a fost contactat de către redacția ,,Ora de Mediaș” și ,,Ora de Sibiu”.

Prin urmare dorim să aducem clarificări și să spunem adevărul cu privire la această știre mincinoasă și vă readucem aminte că aveți obligația să publicați dreptul nostru la replică pe cele două site-uri unde a fost publicat materialul la care facem referire.

Primăria Comunei Târnava face periodic curățenie în aceste locuri unde cetățenii comunei depozitează (aruncă) diferite tipuri de deșeuri, începând de la gunoiul de grajd, peturi, resturi din materiale de construcții, mobilier casnic și multe alte tipuri de deșeuri.

Colaborarea noastră cu firma de salubritate este una foarte bună astfel încât societatea a adus un container de 5 mc în zona strada Livezii unde a fost igienizată zona urmând ca acest container să fie ridicat și golit și adus apoi în zona Văii, zona menționată în știrea mincinoasă.

Angajații primăriei adună cu tractorul din dotare, într-un loc toată mizeria și deșeurile împrăștiate pe o rază de 3 km din zona respectivă și nu aruncau cum se specifică în titlurile de la ,,Ora de Mediaș” și ,,Ora de Sibiu”, așteptând să sosească containerul de 5 mc.

În perioada următoare Primăria Comunei Târnava va monta camere de supraveghere în aceste zone ca să poată sancționa contravențional persoanele care aruncă aceste deșeuri și pentru a evita aceste dezinformări din partea unor redacții neprofesioniste.

Primăria Comunei Târnava face anual Campania ,,Pentru o Comună și o viață mai curată!” la care participarea voluntarilor lasă de dorit, această campanie fiind susținută de către angajații primăriei, elevii de la Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava, voluntarii S.V.S.U. Târnava, beneficiarii de ajutor social și 1-2 consilieri locali.

Rugăm pe această cale presa locală și națională să dezmintă știrea prezentată pe cele două site-uri, promovând într-un mod neprofesional.

Cu stimă și respect,

Primarul Comunei Târnava,

Pleiner Norbert”

Sursa: Primăria Târnava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *