Sindicatul Poliţiştilor Europol atrage atenţia că mii de agenţi tremură de frig pe stradă, pentru că nu au primit uniformele pentru iarnă. Mai mult, sunt trimişi la intervenții fără armament, fiind în imposibilitatea de a reacţiona.

Reprezentanţii sindicatului au solicitat ca Poliţia Română să se implice pentru rezolvarea situaţiei, acestora comunicânduli-se că agenţii vor primi uniforma de iarnă începând cu data de 23 decembrie. 

“Cu toate că au trecut aproape 3 luni, dezinteresul și nepăsarea șefilor care stau în birouri la căldură, face ca astăzi să vedeți pe străzi polițiștii care nu au cu ce să se îmbrace și tremură de frig. Chiar dacă pare a fi o chestiune banală, în realitate această bătaie de joc la adresa colegilor tineri transmite un mesaj subliminal, și anume că instituției nu le pasă de soarta lor. În aceste condiții, cum putem să avem pretenția ca aceștia să fi eficienți și să își dea interesul pentru a oferi un serviciu de calitate?

Mai mult, am primit sute de mesaje din partea colegilor ambelor promoții (septembrie/noiembrie 2019) despre faptul că nu au primit mijloacele elementare pe care ar trebui să le aibă în dotare. Aici vorbim despre lipsa cătușelor, lipsa armamentului, lipsa spray-urilor iritant lacrimogene sau despre lipsa tomfelor. Practic, acești polițiști sunt trimiși cu capul înainte la intervenții unde sunt expuși agresiunilor, fără a avea capacitatea logistică de a reacționa”, transmite Europol.

Sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *