Pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, revine cu următoarele precizări în legătură cu deschidere noului Mall din Municipiul Sibiu :
Ieri , 14 noiembrie a.c. , specialiștii din cadrul inspecției de preveniere a I.S.U. Sibiu , au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu .În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 ron , conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu .
Pentru a nu se crea confuzie în ceea ce priveste semnificația unor termeni și expresii specifice apărării împotriva incendiilor facem următoarele mențiuni :

  • autorizație de securitate la incendiu – este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu ;
  • avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență, ca urmare a depunerii inițiale a documentației tehnice de proiectare pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări , în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare . Misiunea Inspectoratul pentru Situații de Urgență "cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu este îndreptată spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor . Astfel , un echipaj de pompieri militari va fi prezent la noul Mall,în fiecare zi , în intervalele orare cu aglomerări de persoane pâna se vor reglementa deficiențele și anume obținerea autorizației de securitate la incendiu . Vă asigurăm încă o dată că efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *