Județul Sibiu se află sub incidenţa avertizării meteo COD PORTOCALIU, ce intră în vigoare astăzi, 07.07 ora 18:00, şi expiră mâine, 08.07, ora 06:00. Sunt preconizate precipitaţii de 25l/mp, izolat 50l/mp, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale.

Sibienii sunt rugaţi să ia în considerare recomandările meteorologilor şi să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteo periculoase.

RECOMANDĂRI

• În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

• De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

• În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.
Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.
Purtător de cuvânt Alina VOINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *