La sfârşitul lunii iulie, vom putea circula de la Nădlac la Sibiu pe autostradă. Anunţul a fost făcut de către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Invitat într-o emisiune la Antena 3, acesta a anunţat faptul că „pe Lugoj-Deva sunt două tronsoane pe care le vom deschide. Se va circula de la Sibiu până la Nădlac în regim de autostradă de la sfârşitul lunii iulie”. Cuc a mai precizat că, în primă fază, constructorii de pe cele două tronsoane au promis că vor finaliza lucrările până la jumătatea lunii iulie. Însă condiţiile meteorologice din ultima perioadă au decalat termenele. Ploile au făcut ca lucrările să stagneze zile întregi, aşa că firmele care lucrează pe cele două segmente de autostradă au anunţat că noul termen de finalizare este finalul lunii iulie.

Răzvan Cuc a mai precizat că vizitele sale pe şantiere vor continua, încercând astfel să pună presiune pe constructori. „Prezența mea pe șantiere e constantă și o să vedeți pe perioada verii că va fi mult mai intensă. Lucrurile trebuie să explodeze pe toate șantierele care sunt deschise de mulți ani. Mă refer la lucrările din 2014, 2015, care au început pe Lugoj-Deva, Sebeș-Turda, lucrări pe care constructorii și-au asumat că le vor termina în acest an. Voi avea și propria mea evaluare la sfârșitul lunii iunie. Chiar săptămâna trecută am făcut o vizită pe șantiere unde am descoperit anumite deficiențe. Pe altele se stă bine și se respectă termenele”, a precizat ministrul Transporturilor.

Din păcate realitatea din teren arată altceva, sunt șantiere unde lucrările sunt întârziate și nici dacî s-ar lucra 24 cu 24 7 zile din 7 nu ar fi terminate în intervalul specificat de ministru.

Mai avem o informație nouă, că la Margina, înspre Ilia exista o zonă de vreo 9-10 km , unde se vor construi ecoducte pentru animale. Aceea zonă nu se va da în functiune, portiunea nefiind la momentul de față azi nici macar licitată.

Sursa: aradon.ro

2 thoughts on “Ministrul Transporturilor a promis că autostrada Sibiu-Nădlac va fi terminată la sfârșitul lunii iulie, dar nu e foarte clar anul…”

  1. https://www.youtube.com/watch?v=1w5r_hsKfSI&list=PLmOgFpX-HKSBRzXzeX5qLXwNAkRuCcw3a&index=86 acesta e linkul pt nodul Soimus azi, e jenant sa folositi o poza de acum un an;
    Termenul dat de constructor a fost 7 august pt lotul 4 , se vor stradui sa receptioneze la sfarsitul lui iulie impreuna cu lotul 3.
    Aveti aici ultima filmare din 21 iunie, autostrada e ajunsa la cota. https://www.youtube.com/watch?v=DwC4VznnlgA&list=PLmOgFpX-HKSBRzXzeX5qLXwNAkRuCcw3a&index=98&t=1s

    1. Multumim pentru comentariu. Poza este cu caracter informativ. Mesajul articolului pentru ”demnitari noștrii” este acela de a nu mai înainte date ireale cum au facut de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *