Sofia Chițoran are 83 de ani și lucrează ca femeie de serviciu la grădinița din satul Leurda, județul Gorj. De acolo își câștiga pâinea de 40 de ani.

În ciuda vârstei, tanti Sofia, ajunge la grădinița ce aparține de orașul Motru în fiecare zi lucrătoare la ora 5:00 și se apucă de treabă: face curățenie, face căldură în sălile de clasă când este frig și întreține curtea exterioară. Bătrânica se declară fericită că la cei 83 de ani ai săi încă poate muncii.

”Mă scol, fac curat la copii, că mi-au fost dragi copiii, că sunt mici, frumoși și curați. Îmi spun și câte o poezie, îi mai întreb și câte degete au la o mână, dacă scad, dacă pun, mai fac cu ei.” spune tanti Sofia.

Femeia care se sprijină într-o bâtă este trecută în acte cu două ore de muncă, dar nu ține cont de acest lucru. Stă la muncă cât este nevoie și de cele mai multe ori stă peste program. Primește un salariu de 440 de lei pe lună. Venitul ei este completat de pensia de 600 lei după munca în agricultură la fostele CAP-uri, potrivit Radio Târgu Jiu.

Bătrânica este cunoscută în zona ca tanti Sofia, pentru că așa îi spun toți oamenii din satul Leurda. Locul de muncă de la grădiniță îi este foarte drag, mai ales că tinerii din ziua de azi nu mai sunt interesați să muncească și să vină acolo.

”Mamă, fac acest lucru pentru că îmi sunt dragi copiii și o voi face până când oi mai putea.” încheie cu zâmbetul pe buze tanti Sofia.

Sursa: actualitatea.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *