Sibienii care mai au încă WC-urile în curte vor fi obligați să se racordeze la sistemele de canalizare. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare din partea Gărzii de Mediu, potrivit unui document trimis tuturor primăriilor din țară.

Ministerul Dezvoltării a transmis o circulară către toate primăriile din țară. Potrivit acesteia, cetățenii sau persoanele juridice care încă mai au WC-ul în curtea casei sau în curtea instituției riscă amenzi ce pot ajunge până la 4.000 de lei, asta dacă nu se racordează la  sistemele de canalizare sau nu dețin stații de epurare avansate.

“Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural. Totodată, nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă” se arată în circulara transmisă primarilor.

Sarcina identificării cetățenilor și instituțiilor care încă nu au fost branșate, precum și transmiterea acestor informații celor de la Garda de Mediu le revine primarilor. În circulara ministerului Dezvoltării, edilii sunt rugați să îi “identifice” pe cei care încă nu s-au racordat la  sistemul de canalizare.

Tot în circulară se prevede și faptul că întreaga operațiune de identificare și transmitere a informațiilor trebuia finalizată până la începutul lunii în curs, în așa fel încât datele să fie raportate Instituției Prefectului la 1 martie 2019.

Datele sunt valabile doar pentru locuințe, nu și pentru instituții publice, printre care se numără și școlile.

Sursa: presasm

One thought on “Sibienii care mai au WC în fundul curții riscă amenzi usturătoare”

  1. Tot Garda de mediu respectiv ministerul dezvoltarii sa primeasca amenzi atunci cand pe conducts de apa vine apa murdara si ruginita timp de 8 Ore!! Si pt care platim din banii nostri. Cei amarati care nu au. venituri cum se va racorda?! Scolile daca nu sunt obligate sa se racordeze la sist .public cand se vor moderniza ?! Si de ce sistemul de apa si canalizare publica creste pretul in fiecare an?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *