Babele de martie, 9 la numar – sunt o tradiție frumoasă de primăvară care vine de la romani. Află cum se calculeaza baba de martie care îți aparține.

Babele de martie vestesc venirea primăverii, se spune ca în aceste zile Baba Dochia, cea care aduce iarna începe sa-si dea jos cele 9 cojoace, câte unul în fiecare zi și afară se face tot mai cald, iarna lasând loc primăverii să vină.

Cum se alege baba de primavara

Tradiția este foarte veche și vine de la romani.
Pentru alegerea babei o metoda este aceea de a-ți alege o zi oarecare între 1 și 9 martie la întamplare. O alta metoda este de a-ți alege baba în funcție de ziua de naștere, daca ziua se află între 1 si 9 ale oricarei luni atunci și baba va fi în ziua respectivă, de exemplu dacă este cineva născut pe 6 august baba lui va fi pe 6 martie ; dacă data nașterii este formată din două cifre atunci se procedează astfel : de exemplu cineva este născut pe 23 decembrie, ziua ăn care îi pică baba se calculează astfel 2 + 3= 5, deci baba este pe 5 martie.

Babele reprezintă o tradiție pur românească, de pe 1 până pe 9 martie fiecare își alege o zi, sau mai bine zis o baba, așa cum va fi vremea în acea zi așa este și firea omului respectiv spun unii bâtrani, alții spun ca asa cum este vremea în acea zi așa va fi si următorul an pentru omul respectiv. Adică, dacă vremea este frumoasă și soarele strălucește acel om este voios și bun la suflet sau îi va merge bine tot anul următor, daca în schimb este întunecat atunci acela nu este un om bun la suflet și este cam supăracios. Tot în tradiția românească se spune că dacă ninge sau plouă în acea zi este semn de bogație.

Semnificatia babei tale

1. Baba ta anunță un an incert, plin de neprezut. Baba vine cu o serie de dușmani de care trebuie să te temi.
2. Baba ta îți anunță un an făra griji și sănatate. Bucura-te de baba ta,
3. Baba ta este o babă care ascunde un mister. Un secret al acestui an îți va putea schimba viața în bine pentru totdeauna. Merită sa joci la Loto în acest an.
4. Baba ta este o babă cu puteri magice. Anul se anunță interesant din toate punctele de vedere. Succes dar ai grija. Poate fi cu două tăișuri.
5. Baba ta este o babă care aduce din trecut niște ocazii pe care le credeai pierdute. Acum e timpul să profiți de ele – ocaziile nu vor mai reveni.
6. Baba ta este o babă fericită și fară nici o grijă. An de petreceri și veselie așadar.
7. Baba ta este blândă și are grijă de tine în acest an dar trebuie să ai grijă de sănătatea ta.
8. Baba îti aduce un an frumos și plin de realizări. Nu–i așa ca îți doreai un astfel de an? Ei, iată ca a venit și un astfel de an 🙂
9. Baba aceasta este o babă cu puteri vechi…și uitate. În plus, baba aceasta este o babă care te anunță că peste 99 de zile vei fi fericit/fericită.

Sursa: decopii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *