E risc de avalanșă în Munții Făgărașului! Salvamontiștii sfătuiesc turiștii să nu caute adrenalina zilele acestea și să nu se aventureze pe trasee și în zonele înalte. A nins mult în ultimele zile iar zăpada proaspătă este extrem de instabilă.

Riscul de avalanșă este de gradul 4 din 5 posibile!

“Serviciul Public Salvamont al județului Sibiu recomandă turiștilor să nu se aventureze în zona montană a Munților Făgărașiar practicanților sporturilor de iarnă să nu practice aceste sporturi la altitudini mai mari de 1600 de metri.”, avertizează Dan Popescu, Șeful Salvamont Sibiu.

“(…) în cursul după amiezii de vineri 16 februarie, pe fondul temperaturilor în creștere, ușor pozitive, la altitudini de 1800-2100 de m, stratul de zăpadă se va umezi în partea superioară, ceea ce va crește șansele producerii unor curgerii spontane care să antreneze zăpada recent depusă.

În zona crestelor se întâlnesc cornișe de mari dimensiuni și plăci de vânt, cu rezistență scăzută, care se pot rupe cu ușurință. În zonele adăpostite sunt prezente depozite și troiene de zăpadă însemnate. Atât în mod pontan cât și la supraîncărcari, pe pantele mai înclinate stratul de zăpadă proaspătă de la suprafață poate aluneca peste cele mai dure din interior iar plăcile de vânt se pot rupe ducând la declanșarea de avalanșe medii și mari.”, se arată în buletinul nivometeorologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *