FC Hermannstad oprește Rapidul, pe stadionul Municipal din Sibiu. Sibienii au avut un joc net superior față de adversarii din această seara.

Meciul s-a terminat 1-1 dar echipa din Sibiu putea câștiga lejer. Fc Hermannstad a avut numeroase faze de gol care nu s-au materializat. Echipa cu pretenții de campioană a oferit un joc modest, singurul care a jucat un nivel foarte bun a fost portarul Moldovan.

FC Hermannstadt – Rapid București, echipele de start

Hermannstadt: Căbuz – Medina, Găman, I. Stoica, Butean – Neguț, Mino Sota, Alhassan, Balaure – Bucuroiu, Paraschiv; Rezerve: Muțiu, Bejan, Murgia, Biceanu, Oroian, Petrescu, Jipa, Fonseca, G. Iancu; Antrenor: Marius Măldărășanu.

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Ioniță, Albu, Emmers – Funsho, Rrahmani, Petrila; Rezerve: Drăghia, Onea, I. Cristea, Kait, Pănoiu, Papeau, Cîrjan, B. Valle, Oaidă; Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Hermannstadt și Rapid sunt două echipe în formă

4 august 2023, Universitatea Craiova – FC Hermannstadt 1-0: a fost ultima înfrângere suferită de sibieni în ediţia curentă. Au urmat în campionat o victorie şi cinci remize.

Rapid trece printr-o perioadă formidabilă, cu patru succese şi un egal în precedentele cinci runde, rezultate care au urcat gruparea giuleşteană pe podium.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în sezonul regulat precedent, când fiecare a câştigat pe teren advers, 2-0 pentru Rapid în tur şi 1-0 pentru FC Hermannstadt în retur.

Marius Măldărășanu, de două ori campion al României cu Rapid

Partida a fost una specială pentru antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu, care a evoluat timp de 10 sezoane în tricoul bucureştenilor, pentru care a marcat 28 de goluri în 238 de partide disputate în SuperLiga României, cucerind două titluri (1998-1999, 2002-2003)

În plus, „Măldă”, aşa cum l-au alintat pătimaşii fani giuleşteni, este jucătorul din istoria Rapidului cu cele mai multe meciuri în cupele europene, 38 de prezenţe (5 goluri).

Cristiano Bergodi este neînvins în cele șapte dueluri din campionat în care a întâlnit-o pe FC Hermannstadt, palmaresul tehnicianului italian cuprinzând cinci victorii şi două rezultate de egalitate.

Marius Măldărăşanu vs. Cristiano Bergodi: două jocuri, ambele în ediţia trecută – două succese Bergodi.

Sursa: Digisport/Sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *