Un tren de călători al CFR a izbit din spate, duminică noapte, un marfar care transporta autoturisme Ford, în localitatea Roșiorii de Vede din Teleorman. Peste zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar tamponarea celor două trenuri a fost recunoscută târziu de autorități.

Deși reprezentanții CFR nu au precizat inițial că s-ar fi produs o tamponare între două trenuri, ci că trenul de călători ar fi frânat brusc.

De altfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că a activat în cursul nopții planul roșu de intervenție – care presupune suplimentarea echipajelor de intervenție – în urma unui apel 112, dar că accidentul feroviar nu s-a confirmat, potrivit Agerpres.

Publicația Clubferoviar.ro a menționat însă că incidentul a survenit după ce locomotiva trenului de călători a izbit ultimul vagon al trenului de marfă.

Ciocnirea a fost confirmată ulterior, președintele Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru, a confirmat tamponarea produsă între un tren de călători și unul de marfă.

Potrivit lui, un tren de călători al companiei CFR Călători care circula pe ruta Arad-București a ajuns din urmă un tren de marfă, care transporta autoturisme Ford, rezultând o ciocnire „violentă”.

Ultimele trei vagoane ale trenului marfar au deraiat.

Incidentul s-a petrecut în noaptea dinspre duminică spre luni, în jurul orei 4.

„A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă”, a spus Laurențiu Dumitru la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *