Pe 6 ianuarie, creștinii sărbătoresc Botezul Domnului (Epifania sau Boboteaza), dată de care sunt legate multe obiceiuri și tradiții, moștenite din străbuni.

Praznic al mântuirii, Botezul Domnului este considerat sărbătoarea în care Duhul Sfânt ne cheamă să ne curățăm de păcate.

Mitropolitul Ardealului a explicat, în timpul slujbei de sfinţire a apei, oficiate în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, că Boboteaza ne arată “întâi de toate care a fost miracolul cel mare pe care l-a simţit întreaga omenire”, când Iisus a fost botezat de Ioan.

“Slujba aceasta de sfinţire a apei ne arată întâi de toate care a fost miracolul cel mare pe care l-a simţit întreaga omoenire. Întreg cosmosul s-a cutremurat când a văzut pe creator atingându-se de creatură, când a văzut pe fiul lui Dumnezeu întrupat venind şi intrând în apa Iordanului în chip de rob, plecându-se, umilindu-se în faţa robului său, în faţa lui Ioan şi cerând botezul.

Apele s-au sfinţit, totul s-a cutremurat, Iordanul şi-a întors cursul înapoi, tocmai pentru ca întreaga făptură să-l cinstească pe cel care şi-a asumat şi sfinţirea naturii şi sfinţirea lumii căzută în păcat. Toate lucrurile acestea minunate au fost confirmate de tatăl cel ceresc”, a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

La acest eveniment, în Piața Mare din Sibiu, au participat cateva mii de oameni. Ca în fiecare an aceștia așteptau sticlele cu apă sfințită oferite de Mitropolie. Au fost pregatite 15000 de sticle și s-a facut apel la calm si la ordine, ca in fiecare an , dar românului ii cam place îmbulzeala și datul din coate.

Smurdul a intervenit rapid la un cetățean caruia i s-a făcut rău prin mulțimea de oameni. Totul a fost ok si omul a plecat pe picioarele lui acasă.

Și la final cu toate că mai erau locuri unde se împărțea încă apa sfințită o mână de credincioși au ”atacat” mașina mitropoliei ce mai avea câteva lăzi de apă în ea. Aceștia au tras de prelata mașinii să o oprească.

O zi frumoasă și sfântă în care soarele a ieșit să ne încălzească puțin poate poate devenim ai buni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *