Un accident tragic a avut loc astăzi în poligonul de antrenamente din Galați. În timpul unui excercițiu MAPN, un soldat român a murit lovit de un tanc.

Un soldat român a murit după un accident nefericit petrecut într-un poligon din Galaţi. Exerciții NATO la care au participat soldați români și americani au avut loc în județul Galați. Aproximativ 1.600 de soldați au fost prezenți în poligonul din Smârdan, acolo unde au avut loc exercițiile. În poligonul militar s-au antrenat circa 900 de soldați, dintre care 700 au fost americani. Exercițiul militar a fost planificat încă din luna decembrie și a început în primele zile ale acestei luni. Este pentru prima oară pentru americani când participă la un exercițiu militar pe teritoriul României.

La această activitate a fost prezent şi comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, colonelul Traian Scurt, care pe întreaga perioadă de pregătire a ,,Gheparzilor Transilvani” a fost aproape de militari şi de nevoile acestora privind instruirea in condiții cât mai bune, astfel încât la sfârșitul acestei etape de pregătire intensă şi solicitantă ,,Gheparzii Transilvani” să poată raporta ,,Gata pentru misiune”.

Se fac cercetări cu privire la acest accident nefericit. Revenim cu informații !

UPDATE:

Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului.Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului.

Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața.În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată.

Sursa: Mapn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *