Un bărbat din Sibiu l-a reclamat pe președintele Klaus Iohannis că nu a purtat mască de protecție la congresul liberalilor din luna septembrie. Acesta a cerut Ministerului de Interne să îi transmită dacă șeful statului a fost sau nu sancționat pentru fapta sa.

Solicitarea sibianului a fost direcționată apoi către Secția 2 Poliție din Capitală, care i-a răspuns că nu a fost constatată nicio contravenție. Reprezentanții instituției spun că fapta nu a fost sesizată la 112. În plus, potrivit legii, fapta trebuie constatată de organele de poliţie, citez, „prin propriile simţuri”, ceea ce nu s-a întâmplat.

Poliția nu a fost informată prin apel la 112 că președintele României, Klaus Iohannis, nu a purtat mască la Congresul PNL. Acesta este răspunsul sesizării depuse de sibianul Cristian N. Dan la Ministerul Afacerilor Interne și la Poliția Sibiu.

„În baza petiției dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluționare Secției 2 Poliție (…) prin care solicitați să fiți informat dacă domnul președinte Klaus Iohannis a fost sancționat contravențional în urma participării la Congresul Partidului Național Liberal și la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declarați faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea și prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele : organele de poliție din cadrul acestei subunități nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU 112 cu privire la încălcarea de către președintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecție pe parcursul evenimentului la care faceți referire, respectiv Congresul PNL. Prin punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot îngheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, este răspunsul primit de sibianul Cristian N. Dan la sesizarea făcută.

Cu alte cuvinte, agenții constatatori nu au văzut cu ochii lor că președintele nu a purtat mască în interior, la Congresul PNL, astfel că imaginile apărute din sală nu contează.

Sursa: digi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.