Sâmbata, 27 martie 2021, echipa ”neobosită de voluntari PNL SIBIU” în frunte cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și administratorul public al Județului Sibiu, Adrian Bibu au participat la o acțiune de împădurire în Munții Lotrului.

Ralu Turcan relatează pe pagina ei de facebook:

”O zi de primăvară în aer liber, între prieteni și cu gândul la natură – asta au pregătit pentru astăzi neobosiții voluntari PNL Sibiu, Echipa Galbenă, împreună cu Ocolul Silvic Tălmaciu și Primăria Tălmaciu.

Nu departe de oraș, pe dealurile de la poalele Munților Lotrului, am participat la plantarea a 1300 de puieți de gorun și pin – parte dintr-o viitoare pădure care la rândul său va deveni parte din ceea ce România are ambiția să îndeplinească: 40% suprafață împădurită.Am avut astăzi alături sibieni al căror atașament pentru comunitate și pentru oamenii care trăiesc în ea a fost demonstrat nu o dată.

I-am însoțit deseori în misiunile lor la instituțiile de ocrotire socială, în acțiuni de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, în proiecte umanitare. “Fii bun ori de câte ori este posibil” – spunea cineva. Ei bine, este posibil mereu!”

Lăudabilă acțiunea dar și Munții Lotrului sunt în România, țară unde este obligatorie purtarea măștii de protecție în aer liber. Se pare ca această obligativitate nu este valibilă pentru toata lumea , conform pozelor de mai jos, postate de Minstrul Muncii pe pagina de facebook. Se pot observa ca însuși un membru al guvernului,Ministrul Muncii, nu respecta prevederea DSU, pe lângă asta nici președinta Consiliului Județean Sibiu si nici administratorul public al județului Sibiu.

În timp ce oamenii stau cu frica să nu fie amendați, daca stau în aer liber fără mască, dacă ai o funcție și faci parte din ”Echipa Galbenă” lucrurile se schimbă.

Sursa: https://www.facebook.com/RalucaTurcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *