Toate agențiile meteo sunt în stare de alertă și anunță un val de caniculă fără precedent. Pentru prima dată în 2019, specialiștii de la stațiile de specialitate au emis un cod violet de caniculă, ceea ce înseamnă că la umbră vom avea 40 de grade Celsius.

În Elveția și în Luxemburg, este cod roșu de vreme toridă, iar în Spania, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria și Grecia e cod portocaliu. Pe alocuri codul roșu se poate transforma în cod violet !

În Italia, cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit .

În Franța, meteorologii au emis o avertizare cod roșu pentru Paris și zonele limitrofe ale capitalei.

În Europa centrală pe zone mai restrânse codul roșu se va transforma în cod violet, temperaturile vor depăși aici 40 de grade Celsius, dar corpul uman va resimți 47 de grade.

Meteorologii germani au emis o avertizare de cod violet.

În Republica Elenă este și risc ridicat de incendii de pădure, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a vântului puternic. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi deja acolo şi pentru cei care urmează să ajungă în zonă.

România se află sub cod portocaliu de caniculă dar ar putea trece rapid la cod roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *