Operatiunea amplă de căutare a celui care a ucis un polițist aflat în misiune lângă Timisoara s-a încheiat cu capturarea fugarului, la 7 kilometri departare de locul crimei.

Bărbatul ținea arma crimei la brau în momentul capturării și a recunoscut că l-a împușcat pe Cristian Amariei. Tot el le-a mai spus anchetatorilor că era pregatit să se apere.

După aproape 48 de ore de cercetari, scotociri și verificari, cel mai cautat infractor din România a fost încoltit de o echipa de flagrant a Biroului de Operatiuni Speciale, împreuna cu o echipa de la SIAS. S-a întamplat la ora 4.45, în noaptea de luni spre marți.

Ionel Marcel Lepa a fost încercuit marți dimineața în localitatea Remetea Mare.

Marcel Ionel Lepa, cel mai căutat infractor din România, a fost luat prin surprindere de oamenii legii și nu a opus rezistenta, nu a folosit armamentul din dotare.

Bărbatul este ranit, în urma schimbului de focuri de duminică, iar ranile i s-au agravat, deoarece nu a încercat sa si le trateze. Va fi dus la spital, iar apoi va fi audiat de oamenii legii.

Comunicatul Inspectoratului de Politie:

In urma activitatilor informativ operative desfasurate de politisti, barbatul care l-a ucis pe politistul din judetul Timis a fost depistat, in aceasta dimineata, pe raza localitatii Remetea Mare, din judetul Timis.

Acesta prezinta plagi prin impuscare, care dateaza cel mai probabil de duminica, motiv pentru care s-a solicitat interventia ambulantei.

La momentul localizarii si prinderii acestuia, politistii nu au facut uz de armamentul din dotare.

Reamintim faptul ca, in cursul zilei de 2 iunie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis au obtinut informatii punctuale cu privire la faptul ca un urmarit international se afla intr-un imobil din localitatea Izvin, judetul Timis.

in baza informatiilor obtinute, politistii au demarat activitati specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmarit international, in baza unui mandat de executare a pedepsei inchisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecatoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infractiunii de tentativa la tâlharie.

Astfel, politistii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de politisti a ocolit imobilul, pentru a se asigura ca suspectul nu fuge prin partea din spate, moment in care urmaritul a iesit din casa si a facut uz de arma, in urma caruia un politist si-a pierdut viata.

Ulterior, suspectul a fugit in curtea altui imobil, unde ar fi amenintat cu arma o persoana, incercând sa-i sustraga autoturismul, moment in care un politist a facut uz de arma, reusind sa-l raneasca pe urmarit.

Imediat dupa producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Politiei Române s-au dispus masuri pentru sprijinirea politistilor de la nivelul I.P.J. Timis, in vederea depistarii si retinerii persoanei in cauza.

Astfel, au fost trimisi specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, de la Institutul National de Criminalistica si de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, s-a dispus angrenarea unitatilor de politie limitrofe (efective, câini de urma si nu numai), precum si a altor structuri ale Politiei Române de specialitate (operatiuni speciale, combaterea criminalitatii organizate etc)

Totodata, s-a solicitat si sprijinul structurilor de Politie de Frontiera si ale Jandarmeriei.

Nu in ultimul rând, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I., in vederea survolarii zonei si sprijinirii echipajelor din teren.

in cauza este intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de omor calificat, in cadrul caruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Timis efectueaza cercetari.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *