Game Over PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare și urmează să fie încarcerat.

Liviu Dragnea a fost condamnat luni de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia e definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță. Decizia a fost luată cu 4 voturi ”pentru” și 1 vot ”împotrivă”

Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare, în caz contrar el urmând să fie ridicat de acasă de poliție.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Liviu Dragnea va petrece o lună în carantină în penitenciar, iar apoi i se va stabili regimul de detenție.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Astfel, pedepsele acordate acum sunt:

  • Adriana Botorogeanu – 2 ani cu suspendare, termen de încercare de 4 ani;
  • Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani;
  • Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei – 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani;
  • Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria – achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare 3 ani;
  • Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare – achitat pentru abuz în serviciu, 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare de 2 ani.

Foto: Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *