Iarna și-a reintrat în drepturi în zonele montane ale Sibiului. Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au transformat ploile în ninsori iar la Bâlea în doar 24 de ore stratul de zapadă a crescut cu peste 30 de centimetri, până la 187 de centimetri în cursul zilei de marți.


Ninge și în Păltiniș. Aici zăpada măsura în jur de 2-3 centimetri marți, la orele prânzului.


În ciuda ninsorilor abundente din zonele montane înalte, salvamontiștii îi sfătuiesc pe iubitorii sporturilor de iarna să își ia necesarul de adrenalină din alte tipuri de distracții. Zăpada este instabilă și se pot produce oricând avalanșe. Nici în zilele următoare nu se vor vedea îmbunătățiri.


”Stratul de zăpadă este în continuă creștere, ninge de ieri, iar temperaturile sunt negative. De la 1500 de metri altitudine în sus, riscul de avalanșă este ridicat, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5. Zapada nou depusă nu este stabilă și nu permite practicarea sporturilor de iarnă în condiții de siguranță așa că sfătuim turiștii să nu practice sporturi de iarnă în zonele înalte și nici să nu se aventureze pe traseele montane.”, spun salvatorii montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *