Polițist decorat, obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant. Hoțul fiind un băiat de bani gata.

Decizie fără precedent la Tribunalul Vaslui, unde instanța a obligat un poliţist să despăgubească un tânăr prins după comiterea unui furt pentru că i-a lezat dreptul la imagine.

Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui, va intra în istorie ca fiind primul poliţist român obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant, evident cu ajutorul judecătorilor Tribunalului Vaslui. 
Poliţistul Mălăncuş ieşise din tură şi se îndrepta pe jos, spre locuinţă. La un moment dat a auzit ţipetele unei vânzătoare la un magazin din zonă. Observând doi tineri care fugeau, a pornit în urmărirea acestora.

L-am pus la pământ dar nu aveam cătusele la mine. Se zbătea să scape astfel că am fost nevoit să-l imobilizez la pământ şi să-i leg mâinile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui şi de acolo a fost preluat de o patrulă din cadrul Politiei muncipale. Ulterior, a fost dus înapoi la magazin. Vânzătoarea a început să plângã de bucurie când a văzut că hoţul a fost prins şi şi-a recuperat marfa furată”, a descris acțiunea agentul Alexandru Mălăncuş.

Sursa: 2daynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *