Campanie de amploare la nivel european: timp de 24 de ore, începând de marți noapte, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prinderea vitezomanilor.

Poliţia Română anunţă că acţiunea va debuta la miezul nopţii, iar pâna miercuri, 3 aprilie, la aceeaşi oră, se va derula simultan în toate ţările Uniunii Europene.

Acţiunea, intitulată Speed Marathon, vizează respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului şi gravităţii consecinţelor accidentelor rutiere, înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi vitezei excesive, potrivit radiocluj.ro.

În România, controalele vor fi coordonate de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi vor avea loc pe drumurile publice din toată ţara.

Poliţiştii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

La Sibiu săptămâna 01 – 07 aprilie este una dedicată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive, în condiţiile în care, la nivel naţional, viteza rămâne principala cauză generatoare de accidente de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave.
Acţiunile poliţiştilor sibieni se înscriu în calendarul Asociației Polițiilor Rutiere TISPOL – SPEED.

Principalul obiectiv al activităților polițiștilor îl reprezintă conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, consecințe care, adesea, sunt din cele mai grave.

Sursa: IGPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *