Sofia Chiţoran, bătrânica în vârstă de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, din municipiul Motru, a fost concediată de directoarea instituției.

Pentru cine nu știe cine e Tanti Sofia -CLICK AICI-

Motivul:
Amelia Barbu, directoarea grădiniţei: “Am aflat în momentul acela că ea deţine o pensie de CAP şi am vrut să clarific lucrurile astea. (Ceea ce nu știe un ”manager” de instituție publică este că lege permite deținerea unui contract de muncă în paralel cu pensia).

Motivul desfacerii contractului de muncă trimis către ISJ Gorj de către directoarea gradinișei, a fost ”vârsta înaintă a doamnei”.

Vestea că bătrâna a fost concediată a atras un val de critici pe reţelele de socializare la adresa Inspectoratului Şcolar Gorj.

Acum conducerea grădiniţei a decis să permită reangajarea bătrânei dacă aceasta va prezenta o fişă medicală. Femeia consideră însă că a fost umilită şi nu mai vrea să se întoarcă.

Sofia Chiţoran – bătrâna concediată: “Eu îi iubesc în continuare toţi copii, să le dea Dumnezeu sănătate, să treacă peste anii mei, să facă 100, dar de dus nu mai mă duc, doamna să îşi găsească altă femeie care să facă serviciu, cum am făcut eu pe bani puţini să facă şi alta să vadă şi altă cum e.”

Imediat după ce povestea sa a devenit publică, mulţi oameni s-au oferit să o ajute pe bătrână, dar, cu demnitate, aceasta a respins orice gest.

Sursa: protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *