Sfidarea legii din 15 martie a fost sancționată cu doar 5000 de lei amendă. Prefectul județului Harghita l-a sancționat pe primarul din Odorhei.

Problema este că amenda v-a fi platită tot din buzunarul contribuabilului român.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei a aplicat legea în urma gestului politic de sfidare a legilor românești cu privire la arborarea steagurilor străine pe teritoriul României. Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad a fost amendat cu suma de 5000 de lei pentru că nu au fost arborate drapelele de stat ale României în toate locurile de desfășurare a festivităților organizate de ”Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”.

Legile unui stat sunt făcute pentru a fi respectate de toată lumea. Cei care în mod intenționat sau din ignoranță le încalcă, în consecință sunt sancționați. La Odorhei, insolența se plătește.

Astfel că, în calitate de agent constatator, prefectul a întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor privind nerespectarea prevederilor Legii nr. 75/1994 și a H.G. nr. 1157/2001. În documentul emis de garantul respectării legii în teritoriu, se arată că în urma verificării efectuate în data de 15 martie 2019, ora 10:00, în municipiul Odorheiu Secuiesc a fost constatate următoarele:

Înștiințat că legile din România trebuie respectate fără echivoc a fost și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Prefectul de Harghita i-a transmis printr-un document șefului CJ că are obligația de a dispune toate măsurile legale pentru respectarea legislației la nivel administrativ, în caz contrar fiind sancționat, de asemenea, și el.

Sursa: ziarharghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *