Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orașele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Valcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani sunt următoarele în clasament.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când București-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
Ploiești, Călărași și București au fost desemnate orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, potrivit unei cercetării Storia.ro. Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc.
Lista orașelor evaluate ca având o calitate scăzută a aerului continuă cu Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila.
Deși aerul poluat omoară de 10 ori mai mulți români decât accidentele rutiere, niciuna dintre primăriile din marile orașe nu a luat măsuri drastice pentru ca noi toți să nu avem de suferit, informează Stirile Pro Tv. Ștefan Voinea, ORS: ”Orice măsură împotriva poluării poate părea o măsură împotriva cetățenilor: o taxa nouă, o restricție pentru autoturisme. De exemplu, dacă spui că nu mai pot intra în centrul orașului autoturismele mai vechi de euro 5. Chiar dacă salvează mai multe vieți, chiar dacă face Bucureștiul respirabil. E nevoie de mult curaj din partea autorităților″.
Sursa: storia.ro