Laura Codruța Kovesi, dezvăluie că a primit o scrisoare de amenințare înainte să fie audiată pentru funcția de procuror șef european. Kovesi a făcut destăinuirea într-un interviu difuzat de „Europa FM”, în care a vorbit și despre dosarul deschis pe numele ei de Secția de investigare a magistraților.

Kovesi: “Este cunoscut cazul Black Cube. Chiar a fost ceva ciudat înainte de audierea de la Bruxelles la hotel unde am stat. Am primit o scrisoare. Cred că este cunoscut că primesc pază de la SPP. Nu aș avea motive să mă tem. Am fost încurajată de procurori și judecători și mai ales de către cunoscuți. E foarte grav ce se întâmplă acum în justiție. Pentru că sunt date legi care încalcă recomandările Greco și riscurile sunt mari, iar magistraţii trag un semnal de alarmă. Ieri am purtat banderolă albă, ceea ce voi face în continuare.”

Scrisoarea de ameninţare nu a fost singurul lucru ciudat apărut în preajma candidaturii lui Kovesi la şefia Parchetului European.

Kovesi: “Toată această chestiune cu dosarul penal care văd că e plin de coincidenţe… Am înţeles că s-a început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere, după ce era un dosar vechi de un an de zile, dar o altă coincidenţă este că sunt chemată pe 7 martie, când se votează din nou şi se decide în Partamentul European. M-am întrebat de ce nu am fost chemată în 6 sau în 8. Deja sunt prea multe coincidenţe aici.”

Secţia de investigare a magistraţilor o cercetează pe Kovesi pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Dosarul a pornit de la o sesizare depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă, care a fugit în Serbia după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Sursa: Puterea/Cotidianul

One thought on “Laura Codruta Kovesi a primit o scrisoare de amenințare înainte de audierea în Parlamentul European”

  1. Cànd in-justiția română dă credit fugarului Guiță, şi blochează un om minunat,onest,profesionist precum Codruța….ce să mai zici: “trădare,trădare,trădare,de trei ori trădare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *