Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 10 în județul Sibiu. Direcția de Sănătate Publică anunță că în ultima săptămână au fost confirmate 4 noi cazuri. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 4 și 55 de ani.
O persoană este în stare gravă în spital, celelalte 3 sunt în afara oricărui pericol.


Situația se agravează însă la Spitalul Județean unde de la începutul săptămânii și până în prezent și-au pierdut viața 3 persoane suspecte de gripă. Este vorba despre o femeie și 2 bărbați pentru care s-au prelevat probe necroptice pentru detectarea virusului gripal.”

” Doi pacienți în vârstă de 95 respectiv 65 de ani, cu afecțiuni respiratorii și multiple alte afecțiuni grave, internați în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase au decedat în data de 11 februarie. Bărbatul de 95 de ani a fost internat în data de 7 februarie, adus de la spitalul de Psihiatrie, cu diagnostic de pneumonie interstițială și suspiciune de gripă pe baza testului rapid. Bărbatul de 65 de ani a fost internat în data de 4 februarie, cu bronhopneumonie și sindrom anemic, suspiciune gripă pe baza testului rapid, fiind adus tot de la spitalul de Psihiatrie. Pentru ambii pacienți au fost recoltate, după deces, probe pentru analize de laborator.”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *