Jandarmii sibieni au fort părtași marți la la un moment unic: primirea Noului Drapel de Luptă. Înainte de a fi înmânat Gărzii de Onoare a Drapelului stindardul a fost sfințit la Catedrala Mitropolitană de catre IPS Laurențiu Streza alături de un sobor de preoți.


”La data de 29 ianuarie 1919, prin decret lege al Consiliului Dirigent, structură creată după Marea Unire din 1919, a promulgat acest decret, a decretat nașterea, în Transilvania, a Jandarmeriei Române. În acest context, la acea dată, se înființează Regimentul 7 Jandarmi Sibiu. Este stră-stră bunicul actualului Inspectorat de Jandarmi. Suntem datori să continuăm tradițiile celor care au pus bazele structurii de Jandarmi în Transilvania și în județul Sibiu. (…) La 100 de ani de la evenimentul din 1919 Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu i se va înmâna Drapelul de Luptă.”, a povestit col. Dogaru, cel care conduce IJJ Sibiu.


Odată ajuns în Piața Mare, Drapelul a fost înmanat întâi șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, col. Costel Dogaru. Șeful IJJ a îngenuncheat și a sărutat drapelul înainte de a depune alaturi de jandarmii pe care ii conduce sfântul jurământ.


Ceremonia desfăsurată sub sloganul ”100 de ani alături de cetățeni” s-a încheiat cu defilare prin fața celor prezenți în Piața Mare.

Toate drapelele trebuie schimbate dupa ce, la sfârșitul anului trecut, s-a decis ca stema României sa fie reprezentată de acvila încoronată.

Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *