Alte două persoane au murit în Bulgaria din cauza gripei A H1N1, bilanţul total al victimelor ajungând la 16, relatează site-ul novinite.com.

O femeie însărcinată în vârstă de 27 de ani, care a fost infectată cu virusul A H1N1, a murit joi în oraşul Burgas de pe litoralul Mării Negre, în timp ce bebeluşul său a supravieţuit şi este sănătos, potrivit centrului de presă al spitalului.

O altă femeie, care de asemenea a născut, este în stare critică în acelaşi spital şi este monitorizată, în timp ce o a treia femeie însărcinată, suspectată că ar fi infectată, a fost internată la urgenţă şi externată ulterior la cerere.

Un bărbat din Burgas, în vârstă de 40 de ani, care ar fi fost deasemenea infectat cu virusul A H1N1, a murit în ambulanţă în drumspre spital. Bărbatul era bolnav de câteva zile şi a încercat să setrateze acasă, chemând ambulanţa abia joi, după ce starea lui s-adeteriorat, dar medicii nu l-au mai putut ajuta.

Potrivit spitalului, toţi pacienţii prezentând simptome de gripă nouă sunt trataţi cu cele mai moderne medicamente disponibile, învaloare totală de 2.000 de leva (1.000 de euro) pe zi. Specialiştii recomandă totodată localnicilor şi în special femeilor însărcinate,copiilor şi persoanelor cu boli cronice, să îşi limiteze contactele cu alte persoane şi să ceară ajutor specializat imediat ce se simt rău.

Miercuri, Anghel Kuncev, specialist în epidemiologie, a declaratcă Ministerul Sănătăţii va anula starea de epidemie de gripă nouăla nivel naţional până la sfârşitul săptămânii, ca urmare a reducerii numărului de infectări, dar a avertizat în acelaşi timp cu privire la un al doilea val, fără a putea preciza când ar putea surveni acesta.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *